Overslaan naar content

Beroeps Begeleidende Leerweg

In de dagelijkse werkpraktijk een beroep leren? Dan is de Beroeps Begeleidende Leerweg bij Beweging 3.0 misschien wel iets voor jou! Wij verzorgen opleidingen in samenwerking met ROC Midden Nederland.

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Wil je werken in de zorg en sta je stevig in je schoenen? Vind je het interessant om met verschillende mensen en ziektebeelden om te gaan? Kun je goed organiseren en ga je verantwoordelijkheden niet uit de weg? Dan is de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij Beweging 3.0 misschien wel iets voor jou! Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met ROC Midden Nederland. Je wordt opgeleid tot MBO-Verpleegkundige of Verzorgende IG. In de dagelijkse werkpraktijk leer je het beroep. Je wordt begeleid door een ervaren werkbegeleider. Zo doe je tijdens je opleiding al meteen veel ervaring op. De duur van de totale opleiding wordt elk jaar in overleg met het ROC Midden Nederland vastgesteld. De duur van de opleiding hangt af van je vooropleiding, maar zal minimaal 2 jaar in beslag nemen.

Praktisch en diploma Twee keer per jaar start er een klas met BBL leerlingen. Een keer met verzorgenden en een keer met verpleegkundigen. Tijdens je opleiding kom je in dienst bij Beweging 3.0 en ga je aan de slag op diverse zorglocaties, waarbij je kennismaakt met verschillende doelgroepen. Denk aan een dagbehandeling, verpleeghuis en/of woonzorgcentrum, revalidatiecentrum of in de wijk bij mensen thuis. Dit maakt het afwisselend. In de avonden en weekenden werken hoort er ook bij. Tijdens de schoolvakanties van het ROC ben je vrij. Daarnaast volg je één dag per week theorie in kleine groepen op de Academie van Beweging 3.0. Je start meteen met beroepsgerichte vaardigheden die je kunt oefenen in de praktijk. In de uitstroomfase verdiep je je in de verzorging en verpleging in de VVT. De lesdagen worden samen vormgegeven met het ROC. Daarbij maken we veelal gebruik van gastdocenten; vakmensen die werken bij Beweging 3.0. Aan het einde van je opleiding ontvang je een diploma met insigne. Je kunt dan bij ons solliciteren op één van de vacatures. Jouw opleidingskosten worden door Beweging 3.0 vergoed. Je kunt ook elders aan de slag gaan, echter is dan een terugbetalingsregeling voor jouw opleidingskosten van toepassing. Aanmelden of meer informatie? Heb je als leerling interesse om in dienst te komen bij Beweging 3.0? Stuur dan je CV met motivatie! Op basis van de toelatingseisen en een intakegesprek wordt bepaald of je wel of niet toegelaten kan worden tot onze BBL-opleiding. Toelatingseisen om te kunnen starten:

• voor verzorgende IG: minimaal MBO niveau 2; • voor verpleegkundige: een diploma MBO Verzorgende IG; • een leer- en arbeidsovereenkomst bij Beweging 3.0 voor minimaal 28 uur inclusief 4 uur lesdag vergoeding; • taal-, engels- en rekentoets op voldoende instapniveau.

Opleidingsvacatures

Geen open vacatures.
Geen open posities die overeenkomen met geselecteerde filters.