Overslaan naar content

Bijbaan

Willemijn zit in 5 VWO op het Nieuwe Eemland in Amersfoort. Naast haar school heeft ze een bijbaan bij Beweging 3.0. Interesse in de zorg heeft ze altijd al gehad en wil nu onderzoeken welke mogelijkheden er binnen de zorg zijn.

‘Echt iets betekenen voor de bewoners en hun dag nog beter maken, dat vind ik heel waardevol’

Willemijn is bij Beweging 3.0 terecht gekomen via een vriendin. Zij volgt de opleiding tot verpleegkundige en door de enthousiaste verhalen van haar vriendin heeft ze gesolliciteerd voor de bijbaan.

Wat houdt je werk in en wat maakt het werk zo mooi? Mijn werkzaamheden bestaan uit onder andere uit de koffie en thee rondbrengen en daarnaast ook het eten bereiden en afwassen bij bewoners op de kamers. Wat ik het meest bijzondere vind aan mijn werk is het praten met de bewoners. Iedere dag hoor je andere verhalen en maak je weer mooie dingen mee. Daarnaast kan ik ook echt iets betekenen voor de bewoners en hun dag nog beter maken. Dat vind ik heel waardevol! Je komt situaties tegen die je bijvoorbeeld in een supermarkt niet zou tegenkomen. Je leert veel, ook al volg je geen opleiding binnen de zorg. Deze ervaringen neem je mee in je leven. Ik werk in woonzorgcentrum Monseigneur Blom in Amersfoort, wat een prachtige locatie is. Het is een voormalig klooster en recentelijk ook helemaal verbouwd. De oude sfeer voel je ook zeker terug in het klooster. Daarnaast wonen er nog steeds een paar zusters. Dit is geweldig om mee te maken. Je leert heel veel over hoe zij denken en leven en dat vind ik bijzonder! Welk moment in je werk is jou tot nu toe het meeste bijgebleven? Het moment dat Formule 1 coureur Max Verstappen, wereldkampioen werd. Ik was op dat moment aan het werk. Een van onze bewoners is super fan van Max en wij kijken vaak samen even naar zijn races. Toen het zo spannend werd ben ik met een aantal collega’s bij haar kamer naar binnen gerend en hebben we daar de laatste rondes bekeken. Toen hij eindelijk als eerste over de finish kwam, stonden we met z’n allen feest te vieren. Dit was een prachtig en emotioneel moment en dat zal ik voor altijd blijven onthouden. Wat zijn jouw doelen? Ik wil geneeskunde gaan studeren en met deze bijbaan kan ik alvast proeven hoe het eraan toegaat in de zorg. Het geeft mij meer inzicht over wat zorg betekent.

'Mijn werk is heel goed te combineren met school en mijn privéleven.'

Willemijn heeft een bijbaan in de zorg bij Beweging 3.0

Werken, school en privé; hoe doe je dat? Mijn werk is heel goed te combineren met school en mijn privéleven. Ik werk elke zaterdag en heb zo genoeg vrije tijd. Ik kan ook zelf aangeven wanneer en hoeveel ik extra beschikbaar ben. Ze zijn hier heel flexibel, wat heel fijn is. En, niet geheel onbelangrijk; ben je tevreden met je salaris? Ik ben absoluut tevreden met mijn salaris. Je verdient zeker meer dan bij een supermarkt maar het vak is ook wel heel anders. Het is een passend salaris! Ik heb voor beweging 3.0 gekozen omdat dit voor mij het meest aansluit bij mijn wensen. Ze bieden goede arbeidsvoorwaarden en een prachtige omgeving om te werken en te leren. Wat zou je medestudenten willen meegeven? Bedenk of je later geen spijt krijgt dat je niet de keuze hebt gemaakt om in de zorg te gaan werken. Dit is namelijk een onvergetelijke ervaring en je leert er super veel van. En de collega’s zijn ook heel gezellig!

Vacatures bijbaan of vakantiewerk

Amersfoort/Nijkerk/Leusden/Soest/Achterveld

Vakantiebaan gastheer/gastvrouw
Op locatie
  • Amersfoort/Nijkerk/Leusden/Soest/Achterveld, Utrecht, Nederland

Regio Eemland