Skip to content

Elles Hazeleger

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) en jonge woongroep

Elles Hazeleger is in 2005 gestart bij Beweging 3.0 in de wijkverpleging en heeft in 2007 de overstap gemaakt naar Lisidunahof in Leusden. Hier werkt ze met jonge mensen met dementie.‘Contact met de familie van bewoners is voor mij erg belangrijk. Zij zijn een belangrijke spil in de omgang met hen’

Willemijn heeft een bijbaan in de zorg bij Beweging 3.0

Wat maakt het werken in de zorg zo leuk? Wat het werken in de zorg zo leuk en uitdagend maakt is de doelgroep waarmee ik werk. Elke bewoner is anders en door een persoonsgerichte benadering zorgen wij ervoor dat de bewoners comfortabel zijn zodat zij zich prettig voelen en goed verzorgd kunnen worden.  

Daarnaast vind ik het leuk om samen te werken met directe collega’s en collega’s van andere disciplines. Heel belangrijk voor mij is het contact met de families van onze bewoners. Zij zijn natuurlijk een hele belangrijke spil in de omgang met hen. 

Hoe bevalt het werken op de locatie Lisidunahof en welke zorg bieden jullie hen? Op Lisidunahof werken wij met jonge mensen met een dementie, de zorg die wij bieden hebben een zorg-, hulp- en/ of ondersteuningsvraag. Er wordt verzorging, verpleging, ondersteunende en activerende begeleiding en behandeling gegeven.

Het werk bevalt mij heel goed en ik heb zeker nog niet de behoefte om ergens anders heen te gaan. De band met mijn bewoners en collega's vind ik erg belangrijk. Hier haal ik veel plezier uit. Daarnaast krijg ik hier ook mogelijkheden om bij te scholen, zo heb ik net de opleiding GVP afgerond en misschien ga ik starten met de EVV opleiding. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Ik start altijd met een kop koffie en bespreek de overdracht met de nachtdienst. Daarna verlenen wij zorg aan onze bewoners. Bij ons houden de bewoners erg van uitslapen en dat mag dan ook. Zo geven we zorg op maat. Daar valt ook het ontbijt onder en medicatie en activiteiten aanbieden. Sommige bewoners hebben een ‘taak’, bijvoorbeeld de tafel dekken, afruimen, vaatwasser in- en uitruimen, was vouwen, helpen bij het bakken en koken.    

Ook is het belangrijk dat er structuur is op de afdeling, dit geeft rust en hierdoor weten de bewoners hoe de dag gaat verlopen. Ik werk op een afdeling met jonge mensen met een dementie. Bewoners hebben dan een eigen dagindeling: sporten, fysio, activiteiten en met familie op stap. Daarna een gezamenlijke lunch en naar behoefte gaan er bewoners met middagrust.  

Mijn taken zijn onder andere: rapportages verwerken, bestellingen plaatsen en boodschappen doen. Vervolgens draag ik mijn dag weer over aan mijn collega van de avonddienst.      

'De band met mijn bewoners en collega's vind ik erg belangrijk. Hier haal ik veel plezier uit. Daarnaast krijg ik hier ook mogelijkheden om bij te scholen, zo heb ik net de opleiding GVP afgerond en misschien ga ik starten met de EVV opleiding'.

Wat is uniek aan de doelgroep waar jij mee werkt? Wat ik uniek vind aan deze doelgroep is dat ze jong zijn en dus nog vol in het leven zouden moeten staan, zowel thuis als op het werk. Het liefst blijven zij van betekenis voor de samenleving. De vragen en behoeften van jonge mensen met een dementie liggen naast hun medische domein (zorg) ook op het leefdomein(welzijn), hierin is dus een goede samenwerking tussen zorg en welzijn erg belangrijk. Iedere bewoner is uniek en het is dus belangrijk om ze op de juiste manier te benaderen. Dit vind ik een hele uitdaging om uit te zoeken, daarom heb ik de opleiding GVP mogen doen binnen Beweging 3.0.  

Wat is het meest bijgebleven? Het meeste wat mij is bijgebleven is een hele jonge man van 38 jaar met een jong gezin. Dat is erg confronterend en moeilijk.Vacatures in de zorg

Coördinerend verpleegkundigeAmersfoort, Utrecht, Nederland
Helpende (plus)Leusden, Utrecht, Nederland
Helpende plus MGR. BlomAmersfoort, Utrecht, Nederland
Helpende Plus Nijenstede PGAmersfoort, Utrecht, Nederland
Helpende plus WoudenbergWoudenberg, Utrecht, Nederland
Helpende zorg en welzijnLeusden, Utrecht, Nederland
Helpende zorg en welzijnAmersfoort, Utrecht, Nederland
NeurologieverpleegkundigeAmersfoort, Utrecht, Nederland
VerpleegkundigeLeusden, Utrecht, Nederland
VerpleegkundigeNijkerk, Gelderland, Nederland
Verpleegkundige PGAmersfoort, Utrecht, Nederland
Verpleegkundige revalidatieAmersfoort, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG EVV NijenstedeAmersfoort, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG KorsakovAmersfoort, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG NachtHooglanderveen, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG RandenbroekAmersfoort, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG somatiekLeusden, Utrecht, Nederland
Verzorgende IG/ EVV PGAmersfoort, Utrecht, Nederland