Skip to content

Coördinator buurtbemiddeling

Amersfoort€ 2.836 - € 4.040 per maandStaf en ondersteunende diensten

Functieomschrijving

Als coördinator buurtbemiddeling bevind jij je tussen de mensen! Jij bent als coördinator buurtbemiddeling de spin in het web in bijvoorbeeld het succesvol bemiddelen van vrijwilligers. Maar ook ben je als coördinator buurtbemiddeling aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de buren.


Regio:
Amersfoort, Soest en BEL (Blaricum, Eemnes en Laren)

Uren: 28 - 30 uur 

Functie: coördinator buurtbemiddeling
Opleiding: hbo diploma afgerond
Salaris: conform cao Sociaal Werk schaal 8

Wat ga je doen?

Als coördinator buurtbemiddeling bevind jij je tussen de mensen! Jij bent als coördinator buurtbemiddeling de spin in het web in bijvoorbeeld het succesvol bemiddelen van vrijwilligers. Maar ook ben je als coördinator buurtbemiddeling aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de buren. Jij weet als coördinator buurtbemiddeling een juiste inschatting te maken als het gaat om aanmeldingen voor de buurtbemiddeling. De buurtbemiddelaars voeren de meeste bemiddelingsgesprekken doorgaans, jij sluit er ook aan bij een aantal in het jaar.

Als coördinator buurtbemiddeling ben jij ook verantwoordelijk voor de procesmatige voortgang, organisatorische activiteiten en de externe contacten. Dit houdt kort in: alle ballen de lucht in houden! Van het reilen en zeilen rondom de vrijwillige bemiddelaars tot het organiseren van trainingen en deskundigheidsbevordering voor de bemiddelaars, bijhouden van maatschappelijke ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving op regionaal en mogelijk landelijk niveau tot Zien en benutten van kansen en mogelijkheden om het werkgebied uit te breiden en Buurtbemiddeling te versterken, initiatieven nemen. Jij staat als coördinator buurtbemiddeling je mannetje. Doordat jij altijd in verbinding staat in jouw werk als coördinator buurtbemiddeling en zorgt voor de juiste toon en daarnaast makkelijk contact legt met anderen, ben jij de juiste persoon op deze functie. 

Zie jij jezelf wel zitten op deze veelzijdige en uitdagende functie? Schroom niet om een motivatiebrief te schrijven en te solliciteren!


WELZIN

WELZIN is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en voor mensen die iets voor anderen of hun eigen buurt willen doen. Wij streven er naar dat iedere inwoner van Eemland, van jong tot oud, op zijn eigen manier deel kan nemen aan onze samenleving. Soms met hulp van anderen, dichtbij en zoveel mogelijk op eigen kracht. Wij geloven in een sociale samenleving, waarin iedereen meetelt en meedoet. WELZIN biedt diensten aan op het gebied van sociale ontwikkeling, sociaal burgerschap en een sociale samenleving. WELZIN werkt in de regio Eemland: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Hoevelaken, Nijkerk, Leusden en Soest. WELZIN is een activiteit van Beweging 3.0.

Buurtbemiddeling is een dienst waarbij we in 10 gemeenten met ruim 100 vrijwillige bemiddelaars bemiddelen in conflictsituaties voornamelijk tussen bewoners onderling met als doel afspraken te maken om prettig naast en met elkaar te leven. Het kantoor van buurtbemiddeling bevindt zich aan de Hudsonstraat 1 in Amersfoort.

Vereisten


Dit neem je mee

 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding.
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met het werken met vrijwilligers.
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek.
 • Een flexibele zelfstandige werkhouding ten aanzien van inzetbaarheid i.v.m. bijeenkomsten en vergaderingen ‘s avonds.


Dit bieden wij jou

 • Een jaarcontract voor 28-30 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Een marktconform salaris volgens schaal 8 van de cao sociaal werk.
 • Een zelfstandige rol met verantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: pensioen bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, diverse mogelijkheden tot scholing, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%.


Dit maakt jouw werk uniek

 • Een leerzame, afwisselende en uitdagende baan in een prettig team.
 • Werken bij een jonge organisatie die sterk in beweging is.


Interesse?

Neem dan gerust contact op met Thérèse Hofmeijer - Boon op 06-22842716 of via Therese.Hofmeijer@beweging3.nl. Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdag.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature is het mogelijk om contact te leggen met de teammanager Rik Klement op 06-57441592 of via Rik.Klement@welzin.nl€ 2.836 - € 4.040 per maand

Eerst kennismaken?

Plan een meeloopdag!

Wil jij graag een kijkje nemen in de keuken op één van onze 12 locaties of wijkteams in regio Eemland? Dat kan! Ben jij in het bezit van een diploma helpende, verzorgende IG, verpleegkunde of hbo-v? Meld je dan aan via onderstaande button. Wij nemen contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.