Skip to content

Coördinator Vreedzaam Indebuurt033

Amersfoort€ 2.712 - € 3.864 per maandStaf en ondersteunende diensten

Functieomschrijving

Weet jij mensen bewust te maken van het belang om een positief klimaat te scheppen op diverse plekken in de wijk waar kinderen komen?

Regio: Amersfoort 

Uren: 4-6 uur 

Functie: Coördinator Vreedzaam
Opleiding: hbo werk- en denkniveau
Salaris: conform cao Sociaal Werk schaal 8

Wat ga je doen: 

De coördinator vreedzaam begeleidt de ontwikkeling van de Vreedzame Wijk in Schuilenburg.

De focus als coördinator vreedzaam ligt op de vraag: Hoe kunnen we alle mede-opvoeders uitnodigen en bewust maken van het belang om een positief klimaat te scheppen op diverse plekken in de wijk waar kinderen komen, zodat zij hun opgedane vaardigheden veilig kunnen oefenen en versterken? Zo creëer je als coördinator vreedzaam een gezamenlijk pedagogisch klimaat waar kinderen eenduidig weten ‘zo doen we dat hier samen’.

Dit heeft als doel een samenhangend verloop van het proces en werkzaamheden die bijdragen aan de (door)ontwikkeling van de vreedzame wijk, waarbij alle opvoeders zich bewust zijn van hun rol en voorbeeldfunctie om in hun eigen (werk)omgeving de democratische burgerschapsvaardigheden bij jeugd te bevorderen.


In Liendert & Schuilenburg werken we vanaf 2019 aan een samenhangend positief pedagogisch klimaat in wijk en buurt, waarin alle opvoeders helpen om democratisch burgerschap bij jonge mensen te versterken, en we hen perspectief bieden en het vermogen en de wil om iets te kunnen doen aan de wereld, aan hun eigen omstandigheden én aan die van een ander.

We werken nauw samen met de vreedzame scholen in de wijken.


Deze functie is goed te combineren met de functie Participatiemakelaar: Participatiemakelaar Indebuurt033 (werkenbijbeweging3.nl)


Indebuurt033
Sinds 2017 coördineert, verbindt en voert Indebuurt033 het welzijnswerk uit in Amersfoort en bieden we ondersteuning aan vele inwoners. Indebuurt033 is een samenwerking van 3 organisaties: Welzin, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen, die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op de eigen kracht van mensen, groepskracht en op buurtkracht. Er is aandacht voor de eigen autonomie, de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken. Hiermee werken we aan steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.

Wanneer je aan de slag gaat als participatiemakelaar bij Indebuurt033, kom je in dienst bij Welzin. 


Vereisten

Dit neem je mee! 

  • Hbo werk- en denkniveau, b.v. Social Work;
  • Drie jaar relevante werkervaring binnen het sociaal domein;
  • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen- en problematiek;
  • Affiniteit met en kennis van kwetsbare doelgroepen en de vaardigheden om bewoners 1 op 1 of in groepen te motiveren en hun eigen kracht te stimuleren;
  • Ervaring met groepsdynamische processen en het uitvoeren van groepsactiviteiten;
  • Sociale- en gespreksvaardigheden voor het opbouwen van een netwerk, het coachen en functioneel aansturen van vrijwilligers en stagiaires.

Dit bieden wij jou 

  • Een prettige en dynamische werkplek en een collegiale sfeer;  
  • Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd; 
  • Wij bieden je een goed pensioen, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%. 

Dit maakt jouw werk uniek

Een mooie baan binnen een dynamisch samenwerkingsverband;

Een organisatie die ondernemerschap waardeert;

Ruimte voor het nemen van initiatieven en het stimuleren van persoonlijke groei en ambitie.

Interesse?
Neem dan gerust contact op met Thérèse Hofmeijer - Boon op 06-22842716 of via Therese.Hofmeijer@beweging3.nl. Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdag.


Herken jij je in het gevraagde profiel? Aarzel niet en stuur jouw cv met motivatie naar ons toe via onderstaande sollicitatiebutton.

€ 2.712 - € 3.864 per maand

Eerst kennismaken?

Plan een meeloopdag!

Wil jij graag een kijkje nemen in de keuken op één van onze 12 locaties of wijkteams in regio Eemland? Dat kan! Ben jij in het bezit van een diploma helpende, verzorgende IG, verpleegkunde of hbo-v? Meld je dan aan via onderstaande button. Wij nemen contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.