Skip to content

Ergotherapeut

Nederland, Utrecht, AmersfoortArtsen en behandelingdienst

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Regio: Amersfoort

Uren: 16 - 24 uur

Functie: ergotherapeut
Opleiding: hbo
Salaris: conform cao VVT FWG 55


Wil jij een bijdrage leveren aan de zelfstandigheid van onze bewoners? Als ergotherapeut wil jij kwetsbare ouderen in de verpleeg-/verzorgingshuizen zo goed mogelijk ondersteunen om zelf vat te laten hebben op hun leven. Jij zal op de locaties gaan werken met zowel somatische als pg-afdelingen. Jij gaat en staat voor een optimale en maximale levenskwaliteit van onze bewoners. Dit doe je samen met je collega’s en vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Je hebt mooie uitdagingen waar jij als ergotherapeut tegenaan loopt. Je bent een kei in omdenken en buiten de spreekwoordelijke box denken kan jij als geen ander. Daarnaast heb jij als ergotherapeut de taak om de deskundigheid van medewerkers en hulpverleners te bevorderen. In jouw vak verleen jij ergotherapeutische zorg aan intramurale bewoners. Hierbij moet je ook denken aan het informeren en instrueren van de familie, mantelzorgers en verpleging. Als ergotherapeut denk je mee in het verbeteren van de zorg voor de bewoners en bied je ook de hulp aan de familie, mantelzorgers en verpleging als zij hierin vastlopen. Ook contacten met leveranciers van hulpmiddelen behoren tot je werkzaamheden.

Als ergotherapeut geef je advies over hulpmiddelen en ken je het proces hoe deze te realiseren voor je de bewoners. Naast al deze zaken is het belangrijk dat jij intensief contacten onderhoudt met het multidisciplinaire team. Wij verwachten van jou als nieuwe collega ergotherapeut zelfstandigheid, inzet en meedenken in veranderingen in de zorg. Ook heb jij enthousiasme en passie voor de ouderenzorg. Kortom, een uitdagende functie met veel afwisseling. Heb je nog niet veel ervaring, maar herken jij jezelf in bovenstaande tekst, dan nodigen wij je ook uit om te solliciteren.


Behandeldienst

De behandeldienst bestaat uit een multidisciplinair team welke ondersteuning biedt aan intramurale, extramurale en GRZ cliënten op verschillende locaties in en rondom Amersfoort. Elke vakgroep is onderdeel van de behandeldienst en werkt in alle organisatieonderdelen van Beweging 3.0.

Wij bieden een prettige, open organisatiecultuur, waarin je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en creativiteit en nieuwe initiatieven gewaardeerd worden. Onze werksfeer is informeel, met volop aandacht voor onze cliënten en medewerkers. Bij Beweging 3.0 staan we open om van elkaar te leren.

Vereisten

Dit neem je mee

 • Diploma hbo-ergotherapie, ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici (zonder kwaliteitsregistratie niet reageren);
 • Aantoonbaar affiniteit en/ of ervaring hebben met de doelgroep ouderen;
 • Bij voorkeur ervaring met PDL en/of SI;
 • Goede mondelinge en sociale vaardigheden in de contacten met cliënten (hun familie en/of mantelzorgers) en professionals;
 • Goede computervaardigheden. Bekend zijn met het werken met een elektronisch zorgdossier is gewenst evenals zorginfo;
 • Kunnen werken in een team, maar met een grote mate van zelfstandigheid.
 • In het bezit zijn van rijbewijs en auto (wegens flexibele inzet).

Dit bieden wij jou

 • Een buddy waar jij terecht kunt met vragen vanaf het moment dat je start;
 • Wij bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor 16 - 24 uur en daarna bekijken wij graag de mogelijkheden met je;
 • Ruimte om mee te denken over een vernieuwende manier van de invulling van het vak ergotherapie in de ouderenzorg;
 • Daarnaast bieden wij je een goed pensioen, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Dit maakt jouw werk uniek

 • Je werkt in een multidisciplinair team aan gezamenlijk opgestelde doelen;
 • Jij hebt passie en enthousiasme voor de ouderenzorg en wilt je hier graag voor inzetten!
 • Mogelijkheden om op verschillende locaties te werken.

Interesse?

Neem dan gerust contact op met Thérèse Hofmeijer - Boon op 06-22842716 of via Therese.Hofmeijer@beweging3.nl. Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdag. Herken jij je in het gevraagde profiel? Aarzel niet en stuur jouw cv met uitgebreide motivatie naar ons toe via onderstaande sollicitatiebutton.

of