Skip to content

Jongerenwerker

Nederland, Utrecht, AmersfoortWELZIN en Indebuurt033

Functieomschrijving

Ben jij zelfstandig, sociaal en ondernemend? Leg je direct contact met de jongeren op straat of op andere vindplaatsen of na signalen van een samenwerkingspartner? En kun je goed omgaan met jongeren en weet je hun eigen kracht zo aan te spreken dat de ontwikkeling vanuit de jongeren(groepen) zelf komt? Heb je kennis van de Sociale Basis Infrastructuur en de keten die daar in werkt?? Lees dan snel verder, want dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

Regio: Amersfoort
Uren: 32-36 uur

Functie: jongerenwerker
Opleiding: hbo
Salaris: conform cao Sociaal Werk schaal 8

Wat ga je doen?

Als jongerenwerker weet je een sterk formeel en informeel netwerk in de wijk op te bouwen en te onderhouden. Je bent daarnaast als jongerenwerker in staat vragen, signalen en verborgen problematiek in de wijk te vertalen naar een concrete aanpak. In jouw werk, werk je gebiedsgericht in een integraal team in de wijk met onder andere de Buurtnetwerker, Preventiewerker jeugd -12, Maatschappelijk dienstverlener, partnerorganisaties en andere betrokkenen in de wijk. Daarnaast help je als jongerenwerker initiatieven in de wijk te ontplooien en lever je een actieve bijdrage aan de sociale basis infrastructuur van Amersfoort.  Door de ervaring die jij als jongerenwerker de afgelopen jaren hebt opgedaan, beschik je over veel kennis wat betreft jongeren. Je weet op een natuurlijke wijze hen mee te nemen in wat je hen wil leren en toont hierin initiatief. Jongeren weten jou te vinden doordat je op een enthousiaste manier je werk uitvoert en dit op hen overdraagt. Je weet wat er in hen omgaat en hebt dit in het verleden ook door middel van trainingen op jongeren weten over te brengen.? Ook jouw collegae kunnen op je bouwen, jij weet hen op de juiste wijze aan te vullen.

In onze organisatie neem je als jongerenwerker deel aan relevante overlegstructuren zoals team overleggen, JGO (Jeugdgroepenoverleg), Buurt Bestuurt en andere overlegvormen op stedelijk en wijkniveau en het is belangrijk dat jij een actieve bijdrage levert aan het positioneren en door ontwikkelen van het vakgebied en Indebuurt033.  Kortom, jij staat stevig in je schoenen, bruist van energie en wil je jongeren verder helpen? Schroom niet om te reageren!


Indebuurt033

Indebuurt033 bestaat sinds 2017. Een samenwerking van WELZIN, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op eigen kracht van mensen, op groepskracht en op buurkracht. Eigen autonomie en verantwoordelijkheid van inwoners van Amersfoort is van groot belang. Ook is er aandacht voor de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken van Amersfoort. Hiermee werken wij aan een steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.

Vereisten

Dit neem je mee

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Je kunt goed omgaan met crisissituaties en bent bereid om op onregelmatige werktijden te werken;
 • Je bent creatief, proactief en kunt ook ‘out of the box’ denken;
 • Je weet anderen positief te overtuigen, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je beschikt over kennis van de sociale kaart, maatschappelijke ontwikkelingen en groepsdynamische processen;
 • Je hebt sociale vaardigheden gericht op complexe interactie en contacten met andere culturen.

Dit bieden wij jou

 • Een contract voor 32-36 uur;
 • Een zelfstandige rol met verantwoordelijkheid;
 • Daarnaast bieden wij je een goed pensioen, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Dit maakt jouw werk uniek

 • Jouw talenten kunnen inzetten binnen Indebuurt033;
 • Ruimte om jouw talenten als Jongerenwerker in te zetten;
 • Je bent onderdeel van een actieve vakgroep en een organisatie in ontwikkeling.

Interesse?

Neem dan gerust contact op met Thérèse Hofmeijer - Boon op 06-22842716 of via Therese.Hofmeijer@beweging3.nl. Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdag.

Reacties met een goede motivatie en een passend cv worden in behandeling genomen en voorzien van een terugkoppeling.

of