Skip to content

Maatschappelijk dienstverlener

Amersfoort/ Leusden/ Soest€ 2.899 - € 4.140 per maandIndebuurt033

Functieomschrijving

Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag ? Vind je het belangrijk dat mensen weer in hun eigen kracht staan? Als maatschappelijk dienstverlener ben je er voor de mensen in de buurt die ondersteuning nodig hebben bij diverse zorgvragen. Je komt te werken in een warm team dat betrokken is waarin je veel kan leren en jezelf kan ontwikkelen als professional. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en solliciteer!

Regio: Amersfoort

Uren: 32-36 uur
Functie: Maatschappelijk dienstverlener

Opleiding: HBO

Salaris: Conform CAO VGN, FWG 50

Vacaturenummer: 23- UGV


Wat ga je doen?

Een maatschappelijk dienstverlener van Indebuurt033 is enerzijds een generalist met een brede kennis, maar die ook zeker zijn eigen specialisme inbrengt. Je bent werkzaam bij een van de vier informatiewinkels waar inwoners terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën. Je haalt de essentie van de belemmeringen en de kansen naar boven. Als maatschappelijk dienstverlener bied je ondersteuning in zowel collectieve als individuele trajecten en door jouw brede kennis ben je de voordeur van Indebuurt033. Jouw werk is erop gericht om inwoners te laten focussen op hun eigen mogelijkheden. Hiertoe laat jij de inwoner zelf op zoek gaan naar zijn/haar sterke punten. In al deze stappen laat je de regie bij de inwoner en schep je voor hem/haar duidelijkheid en inzicht in de hulpvraag, zodat het echte probleem opgelost wordt.


Verder:

 • Bied je onafhankelijke cliëntondersteuning aan inwoners.
 • Verbind jij met de inwoner netwerken met elkaar en werk jij actief samen met andere professionals binnen en buiten Indebuurt033.
 • Heb je naast de individuele caseload, taken in het vormgeven en uitvoeren van de groepsgewijze voorlichting en ondersteuning en werk je nauw samen met vrijwilligers.
 • Is een heldere vastlegging en terugkoppeling voor jou geen probleem. Je vindt het leuk om naast deze procesmatige kant het initiatief te nemen in samenwerking met collega’s en andere organisaties en kansen in deze contacten om te zetten in concrete acties.


Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma en training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere vier keer per jaar een MEE inspiratieochtend met diverse gastsprekers en een ruim aanbod van op de functie afgestemde trainingen, workshops en een opleidingsbudget waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook écht de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Vereisten

Verder bieden wij:

 • Een salaris tussen € 2.899,- en € 4.140,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50;
 • Een jaarcontract;
 • Vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,33%), pensioen (PFZW) en een thuiswerkvergoeding;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Een goede reiskostenregeling van 0.21ct per km voor woon-werkverkeer met een max. van 80 km enkele reis en 0.31ct per km voor dienstreizen;
 • Laptop en telefoon;
 • Intervisie en casuïstiekbespreking;
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven en tonen van ondernemerschap voor persoonlijke groei;
 • Leuke personeelsuitjes vanuit de personeelsvereniging zoals zeilen, lasergamen of suppen én jaarlijks een MEEr-feest.
 • Bij MEE bieden we ruimte aan iedereen; aan onze klanten en hun naasten, maar ook aan onze medewerkers. Iedereen is welkom!

Wat breng jij MEE

Als Indebuurt-gezicht schakel je op een natuurlijke manier tussen verschillende niveaus en communiceer je op een vriendelijke en heldere wijze met in- en externe partners. Als maatschappelijk dienstverlener ben je een verbinder en netwerker die zich makkelijk tussen de mensen begeeft. Verder heb/ ben je:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding, zoals bij voorkeur Social Work en MWD;
 • Ervaring en affiniteit in het werkveld rondom mensen met een beperking en chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld NAH, LVB, autisme of GGZ;
 • Ervaring en affiniteit met multiculturele doelgroep;
 • Ervaring WLZ- aanvragen;
 • Sociale vaardigheden voor het opbouwen van een netwerk, het motiveren en stimuleren van de doelgroep;
 • Je hebt of bent bereid een registratie als professional via Registerplein aan te vragen;
 • Je bent stressbestendig waardoor je met een koel hoofd blijft werken bij hoge werkdruk of tegenslag;
 • Je bent behulpzaam, flexibel en gastvrij.

Indebuurt033

 • Per 1 januari 2017 is de combinatie Indebuurt033 gestart. Een samenwerking van WELZIN, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op eigen kracht van mensen, op groepskracht en op buurkracht. Eigen autonomie en verantwoordelijkheid van inwoners van Amersfoort is van groot belang.

Ook is er aandacht voor de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken van Amersfoort. Hiermee werken wij aan een steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.


Wie is MEE?

MEE Utrecht, Gooi & Vecht
MEE denkt mee en wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. We bieden onafhankelijke ondersteuning aan mensen die door hun kwetsbaarheid of beperking worden belemmerd. Samen kijken we wat wél kan en mogelijk is en vergroten de eigen kracht zodat iemand zelf goede keuzes kan maken. Vanuit een onafhankelijke positie staan we naast de cliënt, luisteren we zonder oordeel en zien de mogelijkheden van én voor iedereen.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en betrokkenheid. Wij investeren in kennis, hebben jarenlange ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou. MEE maakt meedoen mogelijk!


Ben jij ook een MEEdenker? Solliciteer o.v.v. vacaturenummer 23-

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Wil je eerst nog meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Romy ter Haak (corporate recruiter, werkdagen di, do en vrijdag) via 06-14561041 of via sollicitatie@meer-groep.nl. Voor meer informatie over MEE Utrecht, Gooi & Vecht kijk je op www.mee-ugv.nl/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

* Trefwoorden: maatschappelijk werk, welzijn, social work, cliënt, consulent, ondersteuning, gemeente, vacature, sociaal domein, onafhankelijk, hulpverlening.

Hashtags:

#MEEdenkerGezocht #MeeUtrechtGooiEnVecht #Utrecht #SociaalWerker #SociaalDomein #MaatschappelijkWerk #Welzijn #SocialWork #Jeugd #Ouderen #OnafhankelijkeClientondersteuning #Hulpverlening #Vacatures #Vacature

€ 2.899 - € 4.140 per maand

of

Eerst kennismaken?

Plan een meeloopdag!

Wil jij graag een kijkje nemen in de keuken op één van onze 12 locaties of wijkteams in regio Eemland? Dat kan! Ben jij in het bezit van een diploma helpende, verzorgende IG, verpleegkunde of hbo-v? Meld je dan aan via onderstaande button. Wij nemen contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.