Skip to content

Participatiemakelaar Indebuurt033

Amersfoort€ 2.712 - € 3.864 per maandStaf en ondersteunende diensten

Functieomschrijving

Jij bent positief ingesteld, daadkrachtig en jij vindt het belangrijk dat alle mensen in onze samenleving de mogelijkheid krijgen om mee te doen!

Regio: Amersfoort  (wijk Randenbroek Schuilenburg)

Uren: 28 uur 

Functie: Participatiemakelaar
Opleiding: hbo werk- en denkniveau
Salaris: conform cao Sociaal Werk schaal 8


Wat ga je doen: 

Als participatiemakelaar ben je onderdeel van een gebiedsteam van professionals die actief zijn in verschillende wijken van Amersfoort op het gebied van buurtnetwerken, cliëntondersteuning, jeugd- en jongerenwerk en participatie. Je draagt als participatiemakelaar specifiek bij aan het betrekken van en actief mee laten doen van mensen in de samenleving, voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Jij ziet als participatiemakelaar kansen en creëert mogelijkheden voor wijkbewoners om laagdrempelig mee te kunnen doen. Met een gezonde dosis lef, humor en een rugzak vol mensenkennis onderzoek jij met inwoners wat mogelijkheden zijn voor een zinvolle dag invulling. Meedoen staat voor veel mensen gelijk aan zinvol bezig zijn en van betekenis zijn. Je bent actief betrokken als participatiemakelaar bij het matchen en bemiddelen naar zinvolle tijdsbesteding en doet dit in samenwerking met collega’s en netwerkpartners. Jij bent als participatiemakelaar de schakel tussen mens en activiteiten en organiseert dit onder andere met vrijwilligers.

Zie jij kansen voor jezelf en onze organisatie? Kan jij ons hierin verder helpen? Schroom dan niet om te solliciteren!


Deze functie is goed te combineren met de functie Coördinator Vreedzaam: Coördinator Vreedzaam Indebuurt033 (werkenbijbeweging3.nl)

Indebuurt033
Sinds 2017 coördineert, verbindt en voert Indebuurt033 het welzijnswerk uit in Amersfoort en bieden we ondersteuning aan vele inwoners. Indebuurt033 is een samenwerking van 3 organisaties: Welzin, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen, die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op de eigen kracht van mensen, groepskracht en op buurtkracht. Er is aandacht voor de eigen autonomie, de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken. Hiermee werken we aan steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.

Wanneer je aan de slag gaat als participatiemakelaar bij Indebuurt033, kom je in dienst bij Welzin. 

Vereisten

Dit neem je mee! 

 • Hbo werk- en denkniveau, b.v. Social Work.
 • Drie jaar relevante werkervaring binnen het sociaal domein.
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen- en problematiek.
 • Affiniteit met en kennis van kwetsbare doelgroepen en de vaardigheden om bewoners 1 op 1 of in groepen te motiveren en hun eigen kracht te stimuleren.
 • Ervaring met groepsdynamische processen en het uitvoeren van groepsactiviteiten.
 • Sociale- en gespreksvaardigheden voor het opbouwen van een netwerk, het coachen en functioneel aansturen van vrijwilligers en stagiaires.

Dit bieden wij jou 

 • Een prettige en dynamische werkplek en een collegiale sfeer.
 • Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Wij bieden je een goed pensioen, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,33%. 

Dit maakt jouw werk uniek 

 • Een mooie baan binnen een dynamisch samenwerkingsverband.
 • Een organisatie die ondernemerschap waardeert.
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven en het stimuleren van persoonlijke groei en ambitie.

Interesse? 

Neem dan gerust contact op met Thérèse Hofmeijer - Boon op 06-22842716 of via Therese.Hofmeijer@beweging3.nl. Werkdagen maandag, dinsdag en vrijdag. 


Herken jij je in het gevraagde profiel? Aarzel niet en stuur jouw cv met motivatie naar ons toe via onderstaande sollicitatiebutton.  De vacature wordt gesloten als we de juiste collega gevonden hebben.

€ 2.712 - € 3.864 per maand

Eerst kennismaken?

Plan een meeloopdag!

Wil jij graag een kijkje nemen in de keuken op één van onze 12 locaties of wijkteams in regio Eemland? Dat kan! Ben jij in het bezit van een diploma helpende, verzorgende IG, verpleegkunde of hbo-v? Meld je dan aan via onderstaande button. Wij nemen contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.