Skip to content

VIG of verpleegkundige Korsakov

Amersfoort€ 2.266,72 - € 3.575,63 per maandZorglocatie

Functieomschrijving

Is het werken met de doelgroep mensen met het syndroom van Korsakov voor jou weggelegd? Wij zoeken een collega verzorgende IG / verpleegkundige. Heb jij een diploma SPW niveau 4 of begeleider specifieke doelgroepen en wil jij je scholen richting verzorgende IG? Dit kan binnen 20 weken bij ons, wij nodigen je van harte uit!

Regio: Amersfoort
Uren:  16 - 32 uur
Functie:  VIG of verpleegkundige 
Opleiding: VIG of verpleegkunde niveau 4
Salaris: conform cao VVT FWG 35 of 45 (afhankelijk opleiding)

In verband met wijzigingen in de cao VVT volgen er loonsverhogingen. Op 1 oktober 2023 komt er 5% bij, op 1 maart 2024 wordt het salaris met nog eens 2,5% verhoogd, en op 1 oktober 2024 komt daar nog eens 2,5% bij. Per januari 2024 volgt er een reiskostenverhoging naar €0,17,- woon- en werkverkeer.

Wat ga je doen?

Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en niet goed voor zichzelf hebben gezorgd. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen in de executieve functies. Overzicht houden, plannen, organiseren, initiatief nemen en emotieregulatie gaan bijvoorbeeld moeilijker of helemaal niet meer. Hierdoor zijn onze bewoners vaak niet meer in staat om de gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren.

Als verpleegkundige of verzorgende IG bied je zorg, begeleiding en heb je oog voor het welzijn van onze bewoners. Je hebt een coördinerende rol voor de bewoners aan wie jij bent gekoppeld.

Verder:

 • Maak je afspraken met de bewoner en zijn naasten over de gewenste ondersteuning en zorg en dit leg je vast;
 • Coördineer en plan je de zorg in op een efficiënte en effectieve manier;
 • Lever je (verpleegkundige) zorg aan bewoners op basis van het zorgleefplan;
 • Werk je in verpleegkundige diensten voor alle afdelingen van Verpleeghuis de Lichtenberg;
 • Begeleid je leerlingen en stagiaires tijdens de uitvoering van de zorgverlening;
 • Coach je het zorgteam bij verpleegkundige vraagstukken (klinisch redeneren).

Er is een multidisciplinaire samenwerking met de coördinerend verpleegkundige, specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, maatschappelijk werker en de paramedische dienst. Je stelt benaderingsplannen op in samenwerking met de psycholoog.

Verpleeghuis de Lichtenberg Amersfoort

Je gaat aan de slag op Verpleeghuis de Lichtenberg. In het groenste stuk van Amersfoort staat onze zorglocatie te midden van een parkachtige omgeving. Onze bewoners kijken uit op de bomen van het bos en de binnentuinen, je hoort de vogels fluiten en kunt erop uit via de begaanbare wandelpaden rondom deze unieke plek. De sfeer binnen is eveneens ontspannen, huiselijk en warm. Door de grote ramen ogen de vertrekken ruim en licht. Het welbevinden van onze bewoners en cliënten staat centraal! Kom jij jouw expertise met ons delen en verwelkomen wij jou binnenkort op onze locatie.


Werken bij Beweging 3.0: altijd een goede keuze!
Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland. Een grote organisatie die voor jou diverse mogelijkheden biedt tot doorgroei en ontwikkeling. Zo hebben wij een eigen Academie om mensen op te leiden en stimuleren wij interne doorstroom en groei.

Vereisten

Dit neem je mee

 • Jij hebt interesse en affiniteit met de doelgroep en de verschillende benaderingswijzen, zoals de empathisch directieve benadering, het 5 C/K model, de methode ‘’foutloos leren’’ en de belevingsgerichte zorg bij het Syndroom van Korsakov;
 • Jij bent sociaal, positief ingesteld en hebt een rustige basishouding;
 • Je beschikt over tact, geduld en inlevingsvermogen.

Dit bieden wij jou

 • Een buddy waar jij terecht kunt met vragen vanaf het moment dat je start;
 • We voeren altijd het gesprek voor mogelijkheden voor de toekomst;
 • Een contract voor onbepaalde tijd is bespreekbaar;
 • Goede onregelmatigheidstoeslag, pensioen, scholing- en ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om te herintreden. Wij bieden hiervoor de juiste begeleiding.

Dit maakt jouw werk uniek

 • De doelgroep Korsakov heeft binnen onze locatie een eigen afdeling: De Uitkijk. De Uitkijk is onderverdeeld in twee kleinschalige woongroepen waar zowel somatische als mentale zorg en begeleiding geboden wordt;
 • Op de actieve groep wonen met name jonge cliënten die ten gevolge van Korsakov niet meer zelfstandig kunnen wonen. De bewoners runnen zoveel mogelijk hun eigen huishouden en jij ondersteunt daarbij; 
 • Op de zorggroep wonen cliënten met een meer somatische en cognitieve achteruitgang. Ondanks deze scheiding in beide groepen is de Uitkijk één afdeling en de combinatie hiervan maakt het werk erg afwisselend;
 • Als verzorgende IG / verpleegkundige s het een uitdaging om zorg te verlenen 'met je handen op de rug'. Je doet dit vaak alleen verbaal en ondersteunt alleen wanneer de bewoner het echt niet zelf kan.

Interesse?

Neem dan gerust contact op met Lieveke Meiling via 06 42 53 20 45 of via Lieveke.Meiling@beweging3.nl of reageer op deze vacature. Een cv is voldoende!

€ 2.266,72 - € 3.575,63 per maand

of

Eerst kennismaken?

Plan een meeloopdag!

Wil jij graag een kijkje nemen in de keuken op één van onze 12 locaties of wijkteams in regio Eemland? Dat kan! Ben jij in het bezit van een diploma helpende, verzorgende IG, verpleegkunde of hbo-v? Meld je dan aan via onderstaande button. Wij nemen contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.